Wat is osteopathie?

De kracht van osteopathie ligt in het feit, dat een osteopaat heel breed kijkt naar de individuele mens. De behandelwijze richt zich op het opsporen en behandelen van bewegingsstoornissen en hun onderlinge relaties, zodat het totale lichaam gestimuleerd wordt zichzelf te herstellen. Niet de klachten staan centraal in de behandeling, maar de vraag waardoor het in díe betreffende regio tot klachten is gekomen.

Afgenomen beweeglijkheid van het lichaam wordt opgespoord en in het hele lichaam worden deze behandeld om het herstel van de klacht op gang te brengen.

Beweeglijkheid duidt hier niet alleen op botten en spieren maar ook op andere weefsels zoals zenuwen en bloedvaten. Uitrekbaarheid, verschuifbaarheid en samendrukbaarheid zijn verschillende parameters die beoordeeld worden. Wanneer de beweeglijkheid te beperkt is, kan dit resulteren in klachten als stijfheid in gewrichten, ontstekingen, zwellingen, afgenomen doorbloeding, buikpijn of hoofdpijn.

De osteopaat behandelt met zachte rek- en ontspanningstechnieken en ook gerichte manipulaties en mobilisaties. Osteopathie is een benadering die vaak bijzonder effectief blijkt in de behandeling van zeer diverse klachten en problemen, zowel bij volwassenen, kinderen als baby’s. De osteopaat werkt alleen met zijn handen, apparatuur wordt niet gebruikt en er worden geen medicijnen voorgeschreven.

osteopathie praktijk te den bosch